Romantica

Romantica logo website8

Het handelskenmerk van Romantica is “Something old, Something new”. Het merk gaat in haar ontwerpen uit van een traditionele bruidsjurk in een moderne uitvoering.

Een traditionele bruidsjurk kenmerkt zich in de eenvoud en heeft geen uitbundige details. Het model van deze jurk heeft een klassieke uitstraling. Dit noemen wij een A-lijn bruidsjurk. A-lijn jurken zijn over het algemeen geschikt voor alle figuurtypes en dus voor alle bruiden.

De jurken van Romantica zorgen ervoor dat de bruid zich een ware 'prinses Sissi’ voelt. De details geven de jurk een vrouwelijke uitstraling.
De mix van een traditionele en moderne jurk kenmerkt zich door de combinatie van oude stijlen en het gebruik van nieuwe materialen. In de details ziet u veel kralen en borduurwerk wat zich afwisselt door een patroon van bloemen en sierlijke krullen. De toepassing van kant, tule en chiffon zorgen voor een vintage- en sprookjesachtige ontwerp.

Romantica richt zich ook op jurken voor bruidsmeisjes. Deze lijn heeft een jonge, frisse uitstraling. In de modellen uit de collectie is er gebruik gemaakt van verschillende kleurrijke stoffen. De bruidsmeisjesjurken hebben leuke details doordat ze gecombineerd zijn met kant en chiffon. Door een strik op de taille of op de schouder en de bateau halslijn in combinatie met de kleine steentjes maken ze de jurk trendy.