Bruidsmeisjes worden over het algemeen gekozen omdat ze een speciale rol hebben in het leven van het bruidspaar. Op de bruiloft krijgen bruidsmeisjes dan ook een eervolle taak. Het aantal bruidsmeisjes kan per bruiloft verschillen. Vroeger hadden bruidsmeisjes een witte jurk aan, tegenwoordig hoeft het geen wit te zijn.
Veel bruidsparen bepalen samen met de bruidsmeisjes, aan de hand van een thema, welke kleur of sfeer de bruidsmeisjesjurken moeten hebben.

Natuurlijke kleuren zoals pastel en crème kleuren worden vaak gebruikt om een romantische sfeer te creëren. Binnen onze collectie hebben wij ook de keus om andere kleuren te kiezen. Per model en kleur hebben wij verschillende lengtes van jurken. Net als de avondjurken is er keus uit twee soorten modellen, namelijk in galajurk en in cocktailjurk uitvoering. Door te spelen met de verschillende tinten en lengtes, krijgt u een speels effect maar is er toch rust en eenheid.

De merken waarmee wij samenwerken zijn o.a. “Mori Lee Bridesmaids”, “Romantica Bridesmaids” en “Infinity by Phil Collins”. Voor de bruidsmeisjes die allemaal dezelfde jurk aan willen, zijn er verschillende maten te bestellen.

Net als bij de bruidsjurkenavondjurken en bruidskinderjurken, zijn er ook voor de bruidsmeisjes schoenen  van “Elsa Coloured Shoes” in de exacte kleur te krijgen.