Een bruidsjurk ook wel trouwjurk, bruidsjapon of trouwjapon genoemd, is een jurk speciaal ontworpen voor de bruid om op haar huwelijksdag te dragen.
Over het algemeen zijn de bruidsjurken lange witte jurken. Maar tegenwoordig kiezen bruiden voor diverse stijlen en kleuren van wit tot zwart en alles daar tussenin. Ook is er keus in lengte van de jurk, van kort tot lang. Daarbij kan een keuze gemaakt worden in verschillende stijlen van klassiek, modern tot vintage.

Materialen die gebruikt worden voor een bruidsjurk zijn over het algemeen satijn, zijde, taft in combinatie met kant, tule en chiffon. In de afwerking wordt er gebruik gemaakt van linten, bloemen, pailletten, parels, kraaltjes en edelsteentjes waaronder Swarovski strass steentjes. Samen met het handgemaakte borduurwerk vormt het een mooi geheel.

Naast de keus voor een goede bruidsjurk is het belangrijk om comfortabele en goed passende bruidslingerie en bruidsschoenen te vinden.
Verder kan de bruid extra details toevoegen met accessoires om de bruidsoutfit helemaal compleet te maken. Denk daarbij aan sluiers, linten, haarspeltjes, kraaltjes, tiara’s en diademen voor in het haar. En overige accessoires zoals kousen (imitatie-) bond, en stola, jasjes en tasjes.

Door aandachtig te luisteren naar de wens van de klant en de trends in de bruidsmode toe te passen op onze collectie, hebben wij al veel klanten gelukkig mogen maken. Onze bruidsjurken zijn in diverse maten te verkrijgen en wij hebben zo’n 100 tot 150 bruidsjurken op voorraad. U kunt bij ons terecht voor bruidsjurken vanaf €350,- tot aan de exclusieve jurken van circa €2000,-.